Søg
Close this search box.

Lokal historie

 

Løgten havde 150 års jubilæum i 2005 og er dermed den nye by i forhold til Skødstrup, der i alt fald kan føres tilbage til 1180. Kirken byggedes dette år og der har derfor også været en landsbybebyggelse af en vis størrelse.

Skødstrup fortsatte med at være en forholdsvis lille landsby og det er først i midten af 1800-tallet, der begynder at ske en udvikling af området. I 1855 kom den nye vejføring, den vi i dag kender som Grenåvej, og i 1877 anlægges jernbanen mellem Århus og Ryomgård. Dermed var scenen sat til en ny udvikling af Skødstrup og ikke mindst søsterbyen Løgten, der opstår i samme periode. Løgten var oprindelig en lille ladeplads nede ved Kaløvig for udskibning af landbrugsprodukter fra blandt andet Vosnæs. Hvor langt tilbage i tiden, der har været en ladeplads vides ikke med sikkerhed, men i alt fald siden begyndelsen af 1700-tallet, hvor vi ved, at der både har været et marked og en kro nede ved vandet. Det er disse funktioner, der i 1855 flyttes til den nye beliggenhed ved jernbanen og Løgten som by bliver en realitet.

Relaterede artikler

På generalformalingen i Studstrup Borgerforening var der opbakning til både formand Louise Gjerlev Jensen og kasserer Michael Schram.
Foreningen 8541

Brand, sol og fart i Studstrup

Af Birger Agergaard Alt tegnede til et helt almindeligt år i Studstrup – men så kom branden på Studstrupværket, som gjorde Studstrup berømt på den

Foreningen 8541

Annoncørerne sikrer bladets økonomi

Af Birger Agergaard Uden annoncører – intet blad. Så kort kan det siges, og her ved juletid er det nærliggende at takke alle bladets annoncører