Søg
Close this search box.

Mange seniorboliger i Løgten Bymidte

Det nye projekt ser anderledes ud end det første udkast. Et enkelt hus (vendt mod SuperBrugsen) projekteres nu til seks etager, resten er lavere.
Det nye projekt ser anderledes ud end det første udkast. Et enkelt hus (vendt mod SuperBrugsen) projekteres nu til seks etager, resten er lavere.

Af Birger Agergaard

Der har været stille omkring planerne for Løgten Bymidte – det kommende butiks- og boligbyggeri mellem Hjelmagervej og SuperBrugsen. Der har været flere skitser i omløb, og det har været forsøgt at få finansieret et samlingssted for byen, dog forgæves.

Men nu tegner der sig en mere holdbar skitse, og finansieringen er kommet på plads. Hovedelementerne er:

  • 1800 kvm. butikker ud mod Grenåvej
  • 117 boliger på i alt 10.200 kvm. Heraf 70 seniorboliger (både andelsboliger og lejeboliger) og 47 almene boliger (boligforening).
  • 18 p-pladser til erhverv + 5-6 korttidsparkeringspladser på Grenåvej
  • 62 parkeringspladser til boligerne
  • Etagehøjden er blevet mindre i forhold til de første skitser. Et enkelt hus projekteres nu til seks etager, resten er lavere.

Grundvandet forsinker
Der går dog endnu et års tid, før nedrivningen af de gamle ejendomme går i gang, idet projektet stadig er i såkaldt afklaringsfase, og fra sommer går lokalplanarbejdet i gang.

Der kan komme yderligere forsinkelser på måske nogle måneder på grund af en aktuel sag i Tranbjerg, hvor der blev sat en stopklods for boligbyggeri på grund af nærhed til en grundvandsboring. Det oplyser Dan Jacobsen, som er ejer og direktør i HPD Group.

HPD Group har overtaget udviklingen af projektet. De arbejder sammen med Fabulas, som hidtil var alene som udvikler, og Arkitema har sat stregerne til projektet. Det er Lars Sørensen, der pt. ejer bygningerne, som skal rives ned.

”Sagen vil ikke stoppe byggeriet, men der er nogle ting, der skal specificeres omkring afledning af overfladevand, så vi faktisk kan sikre grundvandet bedre end det sker nu,” siger han.

Bofællesskab med delebiler
Boligdelen får en klar overvægt af boliger for seniorer – noget, som er en mangelvare i lokalområdet. De glider nok også nemmere igennem i den kommunale fase, fordi seniorboligerne ikke medfører øget pres på skole og institutioner. Man skal være +55 år, og der må ikke være hjemmeboende børn i boligen!

Ifølge Dan Jacobsen bliver det et stort seniorbofællesskab for samlet 70 boliger, fordelt på andels- og lejeboliger. De får fællesarealer, fælleslokaler og sågar mulighed for fem delebiler.

Derfor regner han med, at en halv parkeringsplads pr. bolig vil række. Byggeriet ligger tæt på letbanen, hvorfor kommunen har nedsat kravet til antallet af parkeringspladser.

Resten af de ca. 120 boliger bliver sandsynligvis almene boliger, som skal projekteres sammen med en boligforening.

Byens plads
Den nuværende røde parkeringsplads på hjørnet mellem Grenåvej og Hjelmagervej har i skitserne haft vidt forskellige udformninger. Det var tænkt som et stort torv i den forrige skitse, men nu skal der igen bygges på pladsen.

”Men vi trækker det tilbage fra vejen, så der bliver et torv,” forsikrer Dan Jacobsen. Hele facaden langs Grenåvej trækkes i øvrigt også tilbage i forhold til de nuværende bygninger, så der bliver bedre plads til både p-pladser på vejen, cykelsti og et bredt fortov, som butikkerne også kan bruge.

Pengene er der
HPD Group finansierer selv dele af byggeriet. Andre dele bliver solgt til bl.a. en almennyttig boligforening.

”Vi vil bygge i etaper, så vi starter med butiksdelen og boligerne ovenpå. Derefter fortsætter vi ned mod banelinjen.”

Sidehistorie:

HPD Group til Skødstrup
Udviklingsselskabet HPD Group, som skal stå bag Løgten Bymidte, er selv på vej til at bygge i Skødstrup. Det købte i 2021 en grund i erhvervsområdet ved rundkørslen, og domicilet kommer til at ligge nabo til Risskov El, VVS og Ventilation, som holdt åbningsreception 17.marts i år.

Dan Ringsted Jacobsen, ejer og direktør, fortæller, at indtil videre råder firmaet over en pavillon på adressen Ved Skoven 55, mens Aarhus Kommune vurderer den indsendte byggetilladelse. Domicilet skal huse flere virksomheder, forventningen er at der samlet vil være 12-15 ansatte.

”Skødstrup ligger godt placeret for os, og med nem adgang til motorvejsnettet, naturen mv,” siger han om årsagen til, at de har valgt Skødstrup.

Læs hele majnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.