Søg
Close this search box.

Nysgerrig på din by?

default image

Kom på byvandring med Ove Udengaaard fra Egnsarkivet.

Har du tænkt på, hvordan din by så ud før i tiden, og hvem der levede der? Ove Udengaaard fra Skødstrup Sogns Egnsarkiv og Ann-Charlotte Dalgas fra redaktionen på 8541 inviterer på flere byvandringer, og den første tager udgangspunkt i Skødstrup, blandt andet kirken og den gamle skole.

Første byvandring
Torsdag d. 10. juni kl. 19:30 – ca. 21:00
Mødested: Parkeringspladsen v/Kirken/Grenåvej
Stationsstien – Stationsvangen – rundkørslen og retur til kirken
Pris: Gratis

VIGTIGT: Først til mølle
Tilmelding nødvendig, ring direkte til Ove på mobil 26 61 50 91

Læs mere om egnsarkivet her: 8541.dk/egnsarkivet

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.