Søg
Close this search box.

Nyt koncept hos Optimera

Udefra ser byens byggemarked næsten ud som i de gamle Carlsen-dage, men indenfor er der de seneste uger sket store ting og sager. 

”Det nye Optimera skal i langt højere grad end før være mekkaet for den professionelle håndværker og selvbyggeren,” slår forretningschef Jørgen Boye Mikkelsen fast, da vi midt under ombygningen besøger Løgtens velkendte byggemarked. ”Optimera kommer til at have fokus på byggeri. Vi vil gerne være de professionelles sparringspartner fra kælder til kvist, og samtidig vil vi gerne være der med råd og vejledning til gør-det-selv manden. Rådgivning, råd og vejledning er et stort issue for os,” fortsætter Jørgen. På vores tur rundt i den over 2000m2 store, nyindrettede forretning ser man tydeligt forandringen i forhold til før: Værktøj og materialer har fået mere plads, mens andre varegrupper er snævret ind. Det gælder fx haveafdelingen, hvor der ikke længere er 18 forskellige beskæresakse at vælge imellem, som Jørgen formulerer det, og samtidig er ting som havemøbler, gødning og grill helt udgået. En anden vigtig ting er ændrede åbningstider. I dag har Optimere åbent allerede fra 6:30 til 16:30 – og det gælder ikke kun for håndværkere, alle er velkomne fra morgenstunden. Til gengæld er der lukket i weekenden.

Optimera har 15 byggecentre i Danmark, som alle er ved at gennemgå den samme forvandling. Kæden råder over et nationalt styret projektkontor samt landsdækkende dag-til-dag levering med bestilling frem til kl. 18 til levering dagen efter. Kæden har blandt andet leveret træ til Operaen og Skuespilhuset. Optimera indgår sammen med Brødrene Dahl, Heradan og Øland i Saint-Gobain Distribution Denmark, der er en del af Saint-Gobain Group, som er en af de 100 største industrielle virksomheder i verden. Optimera i Løgten har lejet sig ind i Carlsens lokaler og har foreløbig kontrakt til 2021. Der er fortsat 15 ansatte. Flere af dem har været med siden Carlsen-tiden, mens andre er kommet til, da det nu engang kræver en anden baggrund at vejlede om renovering af et badeværelse end at sælge havemøbler.

”Men vi har også tid til de små ting,” slutter Jørgen. ”Optimera er fortsat det eneste sted i Løgten, du kan få lavet nøgler.”

optimera1

170102 – Optimera 1 forretningschef Jørgen Boye Mikkelsen

 

Tekst og Foto: Thomas Nykrog

Relaterede artikler

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.