Søg
Close this search box.

Nyt koncept hos Optimera

Udefra ser byens byggemarked næsten ud som i de gamle Carlsen-dage, men indenfor er der de seneste uger sket store ting og sager. 

”Det nye Optimera skal i langt højere grad end før være mekkaet for den professionelle håndværker og selvbyggeren,” slår forretningschef Jørgen Boye Mikkelsen fast, da vi midt under ombygningen besøger Løgtens velkendte byggemarked. ”Optimera kommer til at have fokus på byggeri. Vi vil gerne være de professionelles sparringspartner fra kælder til kvist, og samtidig vil vi gerne være der med råd og vejledning til gør-det-selv manden. Rådgivning, råd og vejledning er et stort issue for os,” fortsætter Jørgen. På vores tur rundt i den over 2000m2 store, nyindrettede forretning ser man tydeligt forandringen i forhold til før: Værktøj og materialer har fået mere plads, mens andre varegrupper er snævret ind. Det gælder fx haveafdelingen, hvor der ikke længere er 18 forskellige beskæresakse at vælge imellem, som Jørgen formulerer det, og samtidig er ting som havemøbler, gødning og grill helt udgået. En anden vigtig ting er ændrede åbningstider. I dag har Optimere åbent allerede fra 6:30 til 16:30 – og det gælder ikke kun for håndværkere, alle er velkomne fra morgenstunden. Til gengæld er der lukket i weekenden.

Optimera har 15 byggecentre i Danmark, som alle er ved at gennemgå den samme forvandling. Kæden råder over et nationalt styret projektkontor samt landsdækkende dag-til-dag levering med bestilling frem til kl. 18 til levering dagen efter. Kæden har blandt andet leveret træ til Operaen og Skuespilhuset. Optimera indgår sammen med Brødrene Dahl, Heradan og Øland i Saint-Gobain Distribution Denmark, der er en del af Saint-Gobain Group, som er en af de 100 største industrielle virksomheder i verden. Optimera i Løgten har lejet sig ind i Carlsens lokaler og har foreløbig kontrakt til 2021. Der er fortsat 15 ansatte. Flere af dem har været med siden Carlsen-tiden, mens andre er kommet til, da det nu engang kræver en anden baggrund at vejlede om renovering af et badeværelse end at sælge havemøbler.

”Men vi har også tid til de små ting,” slutter Jørgen. ”Optimera er fortsat det eneste sted i Løgten, du kan få lavet nøgler.”

optimera1

170102 – Optimera 1 forretningschef Jørgen Boye Mikkelsen

 

Tekst og Foto: Thomas Nykrog

Relaterede artikler

Inga Bredahl i sit værksted i Løgten
Erhverv

Farvel og tak!

En epoke slutter, når Inga lukker. Det har desværre ikke været muligt at finde en ny skrædder til at drive virksomheden videre, selvom der altid har været nok at lave.

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.