Søg
Close this search box.

Privat jordemoder i 8541

Jordemoder lea hold

I Studstrup bor Lea Bøgelund Laugesen med sin mand og fire børn. Lea er jordemoder og har fulgt nye familier igennem graviditet, fødsel og barsel på Skejby Sygehus gennem de sidste 11 år.

”Arbejdet som jordemoder er fantastisk! Tænk at få lov at deltage i noget af det største, mennesket oplever i livet, nemlig at blive forælder. Jeg bliver stadig rørt, hver gang et lille nyt menneske ser dagens lys for første gang,” siger Lea.

Rykker også ud til gravide
Det er blevet til rigtig mange fødsler gennem årene, og det har aldrig været kedeligt at tage på arbejde. Men lysten til udvikling gjorde, at Lea valgte at slå sig ned som privat jordemoder. I foråret 2018 åbnede hun sin egen jordemoderklinik, Barriga. Med base i Veri Centret tilbydes her samt i de private hjem alt fra konsultationer, fødselsforberedelse og fødselsmodning til massage, akupunktur og træning for gravide og barslende. I 8541 kan Lea derfor hurtigt rykke ud ved et behov for privat jordemoderassistance.

I Barriga er nøgleordene tid, ro og nærvær til at tage de lidt sværere emner op og til at lære at forstå kroppens signaler og lade hormonerne gøre deres arbejde mest hensigtsmæssigt.

”Det glæder mig at kunne kræse lidt mere om de gravide, så graviditeten får lidt ”krydder”. Det fortjener alle gravide. Derfor tilbyder jeg gravid- og babymassage, akupunktur, rebozo og er desuden certificeret fitnessinstruktør”.

Kun fordele ved at træne
Klinikken tilbyder forskellige træningsformer, alle designet til gravide og barslende. Forskere er enige om, at der kun er fordele ved træning under graviditeten. Der ses blandt andet sundere mødre og børn, mere ukomplicerede graviditeter og fødsler og mindre risiko for efterfødselsreaktioner.

”Når man er gravid, er der en tryghed ved at træne med en jordemoder, som kan råde og vejlede og give gode fødsels-fif med på vejen. Som jordemoder ved jeg, hvilke bevægelser, der er gode for gravide. Jeg oplever ofte gravide komme til træning med ondt i bækkenet og gå derfra og sige: Så, nu har jeg ikke ondt mere!”

I Barriga tilbyder Lea periodevis gravid-dans, udendørs træning for gravide, yoga og vikledans for barslende.

Læs mere på www.barriga.dk

Af Birger Agergaard Fotos: Barriga

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (marts 2019)

Relaterede artikler

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.
Erhverv

20 år – af med proppen….

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved