Søg
Close this search box.

Redaktørskifte fra A til B

Har man sagt A, så må man også sige B… Det gamle motto gælder til dels for Anette Bach Levesen, som efter syv år som redaktør og i alt små 11 år som frivillig på bladets redaktion lader sig skifte ud med en B-er.

B-eren er Birger Agergaard, journalist og nybagt efterlønner efter mange års arbejde med lokaljournalistik og senest borgerjournalistik i Gellerup.

I den anledning har vi interviewet hinanden hjemme hos Birger i Studstrup.  

Anette kan med god grund kalde sig stolt

Hvad føler du ved at forlade bladet nu, Anette?

”Det har været et af mit livs svære beslutninger, og jeg føler vemod, for det er verdens sjoveste og mest taknemmelige frivilligjob.

Men jeg skal noget andet i mit liv nu. Mine børn er ved at flytte hjemmefra, og jeg er i gang med et personligt udviklingsprojekt i Spanien ved siden af mit arbejde som ledelseskonsulent på VIA,” fortæller Anette.

Hvad kommer du til at savne mest?

”Den fantastiske redaktion! Og kontakten med de mange frivillige her i 8541. Jeg vil savne følelsen af hver måned at kunne sige: ”Hold da op – vi har gjort det igen!””

Hvad er du mest stolt over?

”Jeg er stolt af at kunne aflevere et rigtig godt blad til dig! Og det, at vi i redaktionen har kunnet udvikle både blad, hjemmesiden og Facebook, så de arbejder godt sammen. I mit hoved har vi gjort det nemt at kommunikere med hinanden her i 8541,” siger Anette.

Birger fortsætter frivilligt arbejde

Birger, hvad har fået dig til at sige ja til at blive redaktør?

”Fordi vi to mødte hinanden i Kvicklys vin-stand for over et år siden, og du og Niels Dal spurgte mig om det! Jeg har svært ved at sige nej, og jeg har altid lavet frivilligt arbejde, så det passede mig godt nu, hvor jeg er blevet efterlønner.”

Hvad har du glædet dig mest til?

”At lave et godt produkt sammen med andre. Det er et meget velkørende og flot blad, som jeg ved bliver læst af rigtig mange og værdsat af annoncørerne.”

Og hvad frygter du mest?

”Hm… måske det at være bundet op på det at lave 10 årlige numre, for nu vil jeg og min kone jo også gerne rejse lidt mere… Men på den anden side er vi et godt team, hvor andre kan afløse mig, så frygten er nok overdrevet.”

Hvordan kan bladet blive endnu mere spændende?

”Jeg har nogle journalistiske ting i værktøjskassen, som måske kan forandre lidt her og der, og så tænker jeg, at vi skal gøre endnu mere ud af at få vore borgere frem i bladet. Det kan være en person, som laver noget spændende, eller det kan være at skrive om nogle af de mange frivillige, der holder vore foreninger kørende. Læserne må meget gerne komme med ideer til borgere, vi kan skrive om,” lyder opfordringen fra Birger.

 

 

Af: Anette Bach Levesen (A) og Birger Agergaard (B) 

Læs mere i 8541 -dit lokale blad feb. 2018

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.