Søg
Close this search box.

Rundvisning i nyt flot havecenter

Torsdag den 21. marts havde Erhverv 8541 fornøjelsen af at få rundvisning i Plantoramas nye flotte havecenter i Egå.

Ejer af Plantorama, Peter Vang Christensen viste os rundt i det store nye havecenter, der også rummer blandt andet en flot café med plads til 139 indendørs og 179 udendørs gæster. Ved siden af ligger der et legeland – Spirestrup – der er et eldorado for de mindste med hele tre etager at lege i.

Plantorama er privatejet med Peter Vang Christensen siddende på 99 procent af værdierne. Peter er økonomiuddannet og har derfor rigtig godt styr på økonomien.

Facts og eksempler på værdier og tiltag som Peter nævnte fra Plantorama koncernen er:

  • 35 mand på hovedkontor i Lystrup
  • 500 ansatte i hele koncernen
  • Butikker i Egå, Randers, Viborg, Vejle, Odense, Aalborg, Sønderborg, Hillerød, Vallensbæk, Horsens og på Amager
  • Uddannelse er et centralt område for Plantorama
  • Man ønsker flere forretninger og fortsætter med at sætte kunden i fokus. Har mange ideer, f.eks. en restaurant i havecenteret.

Oplevelser og levende dyr
Der er en stor parkeringsplads er fin i sig selv, men den vil blive endnu finere, når de 40.000 blomsterløg har sat blomster.

Når man går en runde i Plantorama Egå, kommer man vidt omkring. Fra planter, over husdyr, til havemøbler, cafe, legeplads, salg af friske krydderier og til en farmshop.

Det er lidt som at være i zoo, med levende slanger, kamæleoner, kaniner, mus, papegøjer og masser af fisk. Specielt fisk er Plantorama god til – både akvariefisk og fisk til haven. Dyr bliver også syge, så man har også en dyrlæge i Plantorama.

Krydderurter og café
I Plantorama kan man sidde og drikke en kop kaffe, købe altid friske krydderurter og måske endda købe brød, ost, kød eller andre madvarer fra farmshoppen.

Der er en café: Espresso House der er en kaffebarskæde med 250 butikker i Norden – de har styr på hvad en god cafe skal indeholde, og Erhverv 8541 fik smagsprøver på deres gode sandwich. Farmshoppen er noget som Peter har set i udlandet, og det ser rigtig spændende ud.

Regnvand og solceller
Der er også tænkt på miljøet. Regnvand opsamles i store tanke og bruges til automatisk vanding. Solens stråler opsamles også via solceller på taget, og disse genererer 111.000 KwH strøm!

 

Nøgletal og vejr på tv-skærme
I Plantorama inddrager man alle medarbejdere gennem tv-skærme. Der kan alle medarbejdere løbende følge opdateret nøgletal fra butikkerne. I tallene kan man også aflæse vejret: For salget er meget afhængig af vejret.

Selv om Peter har fokus på tal og økonomi, tror firmaet mere på gode oplevelser for kunderne. Peter ønsker at de ansatte tænker i oplevelser. Som kunde husker man oplevelserne, ikke at man sparede 100 kr. på et produkt, siger Peter Vang Christensen.

Alt i alt en rigtig fin og inspirerende aften i Plantorama Egå, med stort fremmøde fra Erhverv 8541s medlemmer, der også havde taget nogle gæster med.

Af Peter Carlsen, formand for Erhverv 8541

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (maj 2019)

Relaterede artikler

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Erhverv

Vovemod for 20 år siden

Tekst og foto: Thomas Nykrog Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev