Søg
Close this search box.

Rundvisning i nyt flot havecenter

Torsdag den 21. marts havde Erhverv 8541 fornøjelsen af at få rundvisning i Plantoramas nye flotte havecenter i Egå.

Ejer af Plantorama, Peter Vang Christensen viste os rundt i det store nye havecenter, der også rummer blandt andet en flot café med plads til 139 indendørs og 179 udendørs gæster. Ved siden af ligger der et legeland – Spirestrup – der er et eldorado for de mindste med hele tre etager at lege i.

Plantorama er privatejet med Peter Vang Christensen siddende på 99 procent af værdierne. Peter er økonomiuddannet og har derfor rigtig godt styr på økonomien.

Facts og eksempler på værdier og tiltag som Peter nævnte fra Plantorama koncernen er:

  • 35 mand på hovedkontor i Lystrup
  • 500 ansatte i hele koncernen
  • Butikker i Egå, Randers, Viborg, Vejle, Odense, Aalborg, Sønderborg, Hillerød, Vallensbæk, Horsens og på Amager
  • Uddannelse er et centralt område for Plantorama
  • Man ønsker flere forretninger og fortsætter med at sætte kunden i fokus. Har mange ideer, f.eks. en restaurant i havecenteret.

Oplevelser og levende dyr
Der er en stor parkeringsplads er fin i sig selv, men den vil blive endnu finere, når de 40.000 blomsterløg har sat blomster.

Når man går en runde i Plantorama Egå, kommer man vidt omkring. Fra planter, over husdyr, til havemøbler, cafe, legeplads, salg af friske krydderier og til en farmshop.

Det er lidt som at være i zoo, med levende slanger, kamæleoner, kaniner, mus, papegøjer og masser af fisk. Specielt fisk er Plantorama god til – både akvariefisk og fisk til haven. Dyr bliver også syge, så man har også en dyrlæge i Plantorama.

Krydderurter og café
I Plantorama kan man sidde og drikke en kop kaffe, købe altid friske krydderurter og måske endda købe brød, ost, kød eller andre madvarer fra farmshoppen.

Der er en café: Espresso House der er en kaffebarskæde med 250 butikker i Norden – de har styr på hvad en god cafe skal indeholde, og Erhverv 8541 fik smagsprøver på deres gode sandwich. Farmshoppen er noget som Peter har set i udlandet, og det ser rigtig spændende ud.

Regnvand og solceller
Der er også tænkt på miljøet. Regnvand opsamles i store tanke og bruges til automatisk vanding. Solens stråler opsamles også via solceller på taget, og disse genererer 111.000 KwH strøm!

 

Nøgletal og vejr på tv-skærme
I Plantorama inddrager man alle medarbejdere gennem tv-skærme. Der kan alle medarbejdere løbende følge opdateret nøgletal fra butikkerne. I tallene kan man også aflæse vejret: For salget er meget afhængig af vejret.

Selv om Peter har fokus på tal og økonomi, tror firmaet mere på gode oplevelser for kunderne. Peter ønsker at de ansatte tænker i oplevelser. Som kunde husker man oplevelserne, ikke at man sparede 100 kr. på et produkt, siger Peter Vang Christensen.

Alt i alt en rigtig fin og inspirerende aften i Plantorama Egå, med stort fremmøde fra Erhverv 8541s medlemmer, der også havde taget nogle gæster med.

Af Peter Carlsen, formand for Erhverv 8541

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (maj 2019)

Relaterede artikler

Cykelværksted. Cykelsmeden reparerer en ophængt orange cykel
Erhverv

Han fikser alle slags cykler

DinCykelservice.dk tilbyder flere former for service, som andre cykelværksteder ikke gør. For eksempel henter og afleverer han gratis cykler i Skødstrup, Hjortshøj, Egå og Hornslet, hvis

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.