Søg
Close this search box.

Studstrup Skovbane – Et side-track i skoven

default image

En gruppe lokale fra Studstrup har med borgerforeningens opbakning kastet sig over et projekt, der har til formål at skabe bevægelse i lokalsamfundet og få flere ud i naturen. Idéen er at etablere et ”side-track” bestående af mindre forhindringer langs med skovstierne rundt i Studstrup. Forhindringerne etableres i træ, med et naturligt udtryk og med respekt for skovens træer, plante- og dyreliv.

Vi forestiller os at etablere et ”side track” med i alt 10 stationer, bestående af forhindringer som trædestammer og balancepinde, som skal løbe langs molsruten, der løber igennem i Studstrup. Molsruten byder på 80 km vandrerute i smuk natur. Ruten forbinder ikke bare Aarhus og Djursland, men også de forskellige lokalsamfund på ruten.

Vi håber, at vi med vores lille initiativ kan gøre turen mindeværdig for dem, der vandrer langs ruten, måske gøre turen lidt sjovere for den lille, der er ”kørt træt” og synes der er langt hjem – eller for den lokale løbeforening.

Vi er allerede godt i gang, og har fra ”More play-puljen” fra Kompan fået 30.000 kr. til køb af redskaber gennem firmaet – men der er stadig lidt vej endnu. Projektet i sin helhed vurderes at koste ca. 125.000 kr. for materialer og udstyr, mens selve etableringen af forhindringerne skal gennemføres af frivillige kræfter.

Arbejdsgruppen arbejder målrettet på at rejse det fulde beløb, så projektet kan realiseres.
Studstrupværket, som ejer skoven omkring Studstrup, har været så søde og imødekommende i forhold til vores idé og har endda tilbudt også at hjælpe med at rydde lidt buskads og krat, hvor det er nødvendigt. Men det er nu også arbejdsgruppens håb, at flere af de større lokale virksomheder i området også har lyst til at donere et beløb til formålet og investere i et lokalområde med gode muligheder for bevægelse i naturen.

Studstrupskovbane 

Stien gennem skoven i Studstrup er en del af Molsruten. På den stiplede linje er det meningen at sætte ”forhindringer” op langs stien.

Af Lise Rasmussen

 Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Lene Damsgaard er vokset op med volleyball. Hun begyndte at spille som barn på marken ved forældrenes hjem i Struer. Strå fra halmballer blev brugt til at flette det net, der adskiller de to banehalvdele, og siden har det været hendes foretrukne idræt.

Schæferhundehvalp ligger "dæk" og spidser ører
Livsstil & Familieliv

Vov det ene øje

En halv snes hunde og deres ejere havde snuset sig frem til hundetræning på Berberisvej 18A i Skødstrup.

Sport & Fritid

Stor opbakning til Skødstrup Tennisklub

Vi har haft et forrygende første halvår i Skødstrup Tennisklub med stor fremgang i medlemstallet.
Det skyldes først og fremmest de mange nye aktiviteter, som klubbens ildsjæle har sat i søen.