Succes for Natteravnene

immi Harder Yde Christoffersen og Monica Rasmussen fra Natteravnene har et lokale i den gamle Optimera-butik på Hjelmagervej, hvorfra alle gåturene går.

Tekst og foto Birger Agergaard

Natteravnene i Skødstrup/Løgten har opnået en bemærkelsesværdig succes, siden de startede for halvandet år siden. Historierne om hærværk og larm er væk og afløst af beretninger om børn og unge, der nok er ude om aftenen, men er det på en god måde.

”Stor ros til de unge! De passer på hinanden, og vi ser ikke længere smadrede busskure og standere. Hærværket er næsten væk, og den larmende musik, der har været før, er der heller ikke længere,” fortæller Jimmi Harder Yde Christoffersen, som er aktiv Natteravn og formand for bestyrelsen for den lokale forening.

Han suppleres af Monica Rasmussen fra bestyrelsen:

”Der er selvfølgelig undtagelser, men langt de fleste hygger sig, og de unge er gode til at rydde op efter sig. De lokale unge bruger mange aftener på at gå ture rundt i byen. De hygger sig, men giver også udtryk, for at de savner et sted at være. De kommer ofte og snakker med os. De fortæller, at de er glade for at møde natteravne og at de følere sig tryggere, når de ved vi går rundt.

De steder i byen, hvor der tidligere har været uro og hærværk – blandt andet ved tennisbanerne og skolegårdene – de udsættes ikke længere for hærværk.

Udenbys unge kommer ikke
Der er tidligere kommet unge fra andre byer til Skødstrup for at feste eller hænge ud. Men det sker kun sjældent nu.

”Vi har hørt, at det er fordi der er kommet Natteravne,” smiler Jimmi.

Flere natteravne efterlyses
Med Natteravnenes flotte indsats skulle man tro, at de kunne dreje nøglen om og lukke afdelingen?

Slet ikke. Gennem de seneste halvandet år har de vist, at de er tryghedsskabende, så det skal de fortsætte med.

Derfor er der nu brug for flere Natteravne i Skødstrup/Løgten, fordi så behøver hver enkelt Natteravn ikke tegne sig for ret mange aftenture.

Det fortæller de to bestyrelsesmedlemmer Monica Rasmussen og Jimmi Harder Yde Christoffersen.

”Det kræver ikke ret meget, hvis vi er nogle flere. Bare en enkelt gåtur, det er nok,” siger Jimmi.

Facebook: Natteravnene Løgten/Skødstrup

Læs hele oktobernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

På generalformalingen i Studstrup Borgerforening var der opbakning til både formand Louise Gjerlev Jensen og kasserer Michael Schram.
Foreningen 8541

Brand, sol og fart i Studstrup

Af Birger Agergaard Alt tegnede til et helt almindeligt år i Studstrup – men så kom branden på Studstrupværket, som gjorde Studstrup berømt på den

Foreningen 8541

Annoncørerne sikrer bladets økonomi

Af Birger Agergaard Uden annoncører – intet blad. Så kort kan det siges, og her ved juletid er det nærliggende at takke alle bladets annoncører