Søg
Close this search box.

Vi elsker dej

Der er slået stort brød op hos Kim Rosengreen og Mai-Britt Trier på Løgten Østervej.

Tekst og foto Niels Dal

Brødet hæver, øjnene gløder, ovnen varmer og talestrømmen tager til.

Vi sidder i køkkenet hos Mai-Britt Trier og Kim Rosengreen på Løgten Østervej.

”Vi var sammen på kursus i surdej – ja, surdej,” smiler parret og fortsætter: ”Og helt ærligt syntes vi, det kunne gøres bedre.”

Kim er uddannet bager og æltede straks videre på ideen i sparring med Mai-Britt. Kort tid efter havde de otte bekendte til surdejskursus i deres eget køkken.

Næste trin var en webshop med kurser – afholdt i eget køkken og alrum.

Ikke kun surdej er på menuen: Kurser i diverse rugbrødstyper og kurser med fokus på bageenzymer er også tilgængelige.

Og der er gang i bageriet – de næste ledige kurser ligger i efteråret.

”Vi har valgt at møde folk, hvor de står, så de føler sig set, hørt og forstået. Ingen bliver kørt agterud på vores kurser,” fortæller Kim.

”Processen, håndværket og forståelse for ingredienserne er i fokus,” lyder det videre. Man mærker den professionelle stolthed.

Sideløbende har parret import, forhandling og salg af forskellige bageartikler.

Den gode mel
Mai-Britt er uddannet i økologisk køkken og fremhæver samarbejdet med Samsø Mel, der hver anden ugen leverer nymalet økologisk mel til Løgten Østervej.

”Vi har også salg af bageforme, røremaskiner, malt, kerner, bageenzymer og pizzamel. Af den gode slags,” smiler Mai-Britt.

Salget foregår via webshoppen, men det er også muligt at komme på adressen og handle hver torsdag mellem kl. 17.30 og 20.00.

Og at dømme efter besøget denne torsdag, hvor vi er på besøg, er der mange, der kan lide lugten i bageriet. Både nye og kendte kunder dukker op og henter varer.

Og Mai-Britt og Kim deler ud af bestilte varer og gode bagetips.

Der er slået stort brød op – men de kan bage det.

www.bagogco.dk

Læs hele martsnummeret 2022

Relaterede artikler

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.
Erhverv

20 år – af med proppen….

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.