Tekst og foto Niels Dal
Brødet hæver, øjnene gløder, ovnen varmer og talestrømmen tager til.
Vi sidder i køkkenet hos Mai-Britt Trier og Kim Rosengreen på Løgten Østervej.
”Vi var sammen på kursus i surdej – ja, surdej,” smiler parret og fortsætter: ”Og helt ærligt syntes vi, det kunne gøres bedre.”
Kim er uddannet bager og æltede straks videre på ideen i sparring med Mai-Britt. Kort tid efter havde de otte bekendte til surdejskursus i deres eget køkken.
Næste trin var en webshop med kurser – afholdt i eget køkken og alrum.
Ikke kun surdej er på menuen: Kurser i diverse rugbrødstyper og kurser med fokus på bageenzymer er også tilgængelige.
Og der er gang i bageriet – de næste ledige kurser ligger i efteråret.
”Vi har valgt at møde folk, hvor de står, så de føler sig set, hørt og forstået. Ingen bliver kørt agterud på vores kurser,” fortæller Kim.
”Processen, håndværket og forståelse for ingredienserne er i fokus,” lyder det videre. Man mærker den professionelle stolthed.
Sideløbende har parret import, forhandling og salg af forskellige bageartikler.
Den gode mel
Mai-Britt er uddannet i økologisk køkken og fremhæver samarbejdet med Samsø Mel, der hver anden ugen leverer nymalet økologisk mel til Løgten Østervej.
”Vi har også salg af bageforme, røremaskiner, malt, kerner, bageenzymer og pizzamel. Af den gode slags,” smiler Mai-Britt.
Salget foregår via webshoppen, men det er også muligt at komme på adressen og handle hver torsdag mellem kl. 17.30 og 20.00.
Og at dømme efter besøget denne torsdag, hvor vi er på besøg, er der mange, der kan lide lugten i bageriet. Både nye og kendte kunder dukker op og henter varer.
Og Mai-Britt og Kim deler ud af bestilte varer og gode bagetips.
Der er slået stort brød op – men de kan bage det.