Advokatfirma foretrækker Løgten-Skødstrup

Det er ikke kun tilflytterne, der bliver tiltrukket af postnummer 8541 og bosætter sig i området. Befolkningstilvækst giver også mere arbejde til byens erhvervsliv, eksempelvis som advokat.

Lars Rieck Sørensen er en af de, der finder Løgten-Skødstrup attraktiv, og derfor har han siden oktober 2017 haft gang i en filial af familiefirmaet Rieck Sørensen Advokater.

Advokatfirmaet er startet for 25 år siden af Lars’ mor Maj-Britt Rieck Sørensen, og senere er både Lars og søsteren Julie kommet ind i firmaet som advokater. Efter fem-seks år i firmaet i Holte valgte han og hans kone at flytte til Hjortshøj. Han startede først filial på Store Torv og skiftede sidste år til Bytorvet i Løgten.

Her arbejder han selv og sekretær Lotte Ryom. Lars sidder ikke kun her, men er hver anden uge et par dage på hovedkontoret i Holte, hvor nogle af hans klienter befinder sig. Han kan ofte også klare afstanden over Kattegat via videokonferencer.

Hvorfor 8541?
Men hvorfor flytte fra Centrum til 8541 med filialen, spørger vi Lars Rieck Sørensen om, da vi er bænket i mødelokalet på Bytorvet.

Dels er der den positive årsag, at Løgten-Skødstrup præsterer en af Danmarks flotteste vækstrater på tilflytning, og det ville han som advokat gerne være en del af. Dels var der den lavpraktiske grund, at Lars var træt af den lange køretid til Aarhus Centrum.

”Vigtigst er dog at firmaets styrke at være lokalt forankret, og vores familiemæssige bånd er styrken i virksomheden. Hos os er klienterne ikke et journalnummer, men et navn,” siger han.

Hans specialer er ejendomshandel og desuden de mere menneskenære sager: familieret, forældreansvar, skilsmisser og dødsboer. Advokatkontoret dækker de fleste områder inden for familieretten, hvor advokaterne i familiefirmaet hver især har sine specialer.

Der sker enormt meget
”Der sker enormt meget i 8541, og da lokalet blev ledigt, slog jeg til. Jeg havde også overvejet Risskov, men dér mangler man den lokale stemning og forankring, som Løgten-Skødstrup har mere af. Her i butikslokalet på Bytorvet har vi mulighed for at møde folk i øjenhøjde, og det er vigtigt. Desuden er vi mere synlige i gadebilledet, og en del kommer ind fra gaden og spørger om et godt råd.”

Lars Rieck Sørensen vægter at bliver en del af lokalsamfundet og har derfor fået sæde i Erhverv8541’s bestyrelse.

”Det har jeg mest for at få et godt lokalkendskab, men også fordi jeg har lyst til at præge udviklingen i området. Det at få et aktivt centrum her i området ved Bytorvet er noget af det, der interesserer mig,” fortæller advokaten.

Brevkasse og gratis rådgivning

Som den opmærksomme læser af dette blad vil kunne se i dette nummer, har vi startet et samarbejde med Lars Rieck Sørensen om en hverdagsjuridisk brevkasse  Han går ind i det, fordi de spørgsmål, som folk tumler med, også nemt kan være relevante for mange andre at få svar på.

Han er desuden tilknyttet Advokatvagten i Aarhus, der yder gratis rådgivning til alle opsøgende klienter.

Tekst: Birger Agergaard. Foto: Thomas Nykrog

 Læs mere 8541 -dit lokale blad (juni nummeret)

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Erhverv

Vovemod for 20 år siden

Tekst og foto: Thomas Nykrog Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev

Studstrupværket forventer at kunne bruge siloen igen. Billedet blev taget 18. januar.
Erhverv

Siloen genopbygges

Af Thomas Nykrog Den store brand på Studstrupværket er slukket, og siloen er tømt. Nu er den ved at blive sikret og rengjort for sod.