Ango Winther: Udbyg i centrum

Som opfølgning på Erhvervsforeningens møde i november er Gert og jeg blevet bedt om at skive et indlæg her i bladet om vore tanker om emnet. Vil tillade mig afsige tak for dels mødet i erhvervsforeningen, hvor jeg synes der var rigtig god debat, men også at vi her får anledning til at dele vore tanker til hele området.

Udbyg i centrum!
Jeg har fulgt de mange ideer til byggeri i Skødstrup, der har været arbejdet med igennem flere år efterhånden. Hele forandringen af området fra Siloetten til Brugsen synes jeg er meget spændende, både lejligheder og butikker. Det tror jeg på er en udvikling, som vil give anledning til at en del beboere i parcelhuse kunne finde på at flytte hertil og give anledning til, at tilflyttere kan fristes til at flytte i de nu ledige parceller.

Og på sigt ser jeg også området ved stationen og ved det tidligere byggemarked blive udbygget. Det vil give god mening med nærheden til letbanen. Her kan man også forestille sig nye områder give mulighed for yderligere områder til boliger fremfor perspektivarealerne, da de i min optik ligger lidt langt væk fra centrum. Så her i centrum ser jeg gerne, at der forandres først.

Skolen holder endnu
Det vil også give anledning til, at skolen i nogle år endnu kan danne ramme for områdets behov for skolekapacitet. Og det samme gælder dagpleje og børneinstitutioner.

Det er nok ikke urealistisk, at et tal på 16.000 vil nås, men for mig er det tempoet for at nå derop, der er vigtigt, og i den sammenhæng skal alle elementer tælle med.

For mig er det vigtigt, at de trafikale udfordringer med mange flere bilister og cyklister løses gennem en debat så alle lokale forslag kommer til at indgå i at finde de rigtige løsninger.

Jeg glæder mig til fortsat debat om udviklingen, så vi i fællesskab kan nå frem til fornuftige løsninger.

 

Relaterede artikler

Bestyrelsen for Grundejerforeningen Løgten Vest har talt biler. Fra venstre Louise Kold-Petersen, Ove Rasmussen og Mikael Pedersen.
Trafik & veje

Berberisvej går til kommunen

Af Birger Agergaard ”Berberisvej vil tælle biler” Sådan skrev vi for et lille år siden om sagen, hvor Grundejerforeningen Løgten Vest ikke kunne forstå, at

Trafik & veje

Farten ned i Løgten

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog En mindre del af den lange Grenåvej gennem Skødstrup og Løgten vil få farten sat ned til 40 kilometer

Trafik & veje

Støj fra letbanen måles snart

Af Birger Agergaard Det var lige før, at støjen fra letbanen IKKE skulle måles i Løgten og Skødstrup. Men efter flere brevvekslinger mellem Skødstrup og