Skip to content

Bolcheværk med vokseværk

Tænk engang: At have en far, der laver bolcher……
Det bliver ikke meget bedre – og så er bolcherne endda sukkerfri.
Det bliver virkeligheden for Jens Holm-Christensen og hans hustrus barn, der er på vej.
Indtil da har ægteparret travlt med bolcherne. Der produktudvikles, messer besøges, og webshoppen passes.
”Projektet har kørt i lidt over to år,” fortæller Jens.
”Jeg syntes, der manglede et godt sukkerfrit og smagfuldt kvalitetsprodukt på bolchemarkedet – og så gik vi i gang,” beretter Jens. Parret bor på Tronkærgårdsvej, men bolcherne produceres udenbys.
Stevia bruges som sødemiddel, og alle aroma- og farvestoffer er naturlige.
Bolchernes tekstur og sammensætning gør, at smagsoplevelsen ændrer sig og holder længere, som Jens siger.

Blandt de tre bedste
Han må have fat i det rigtige: For hans bolcher blev ved den netop afviklede ’Sol Over Gudhjem Produktpris’-konkurrence nomineret blandt de tre bedste i konfekturekategorien.
Her bestod dommerpanelet bl.a. af nogle af landets bedste kokke og smagseksperter.
”Jeg har en partner på produktionssiden. Det er for romantisk at stå hjemme i køkkenet og koge,” siger Jens med et smil.
”Jeg har et produktionsapparat bag mig, så jeg kan skrue produktionen op fra 20 poser om dagen til flere tusinde,” fortsætter han.
Og det kan der måske hurtigt blive brug for: Jens skal i september til København og præsentere sine produkter for flere potentielle investorer – en slags ’Løvens Hule’.
Og så kan det hele stikke helt af.

Klar på at gå all in
For nuværende pakker og sender Jens og hans hustru selv leverancerne – som bl.a. går til Salling Group, specialbutikker landet over og også vores lokale Gartnergården.
”Jeg trisser såmænd selv på posthuset i Dagli’ Brugsen på Kløvervangen med genbrugskasser fyldt med bolcher,” griner Jens. ”Det er hyggeligt – men jeg er klar på at gå ’all in’. Og måske leve af det,” siger Jens, der også arbejder med marketing og projektledelse.
Bolcherne er fremragende. Deres udsendte skribent har været igennem sortimentet.
Det kan ikke gå galt. De er allesammen go’e.

Læs mere på www.bolchevaerk.dk

Tekst og foto Niels Dal

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (september 2020)

Relaterede artikler

Carletti flyttede i 1963 til Skødstrup, og har siden haft hovedkvarter og produktion på Grenåvej.
Erhverv

60 år med Carletti: En duft af chokolade

Engang kunne man fornemme den søde duft af anis i Skødstrup og omegn, når Carletti producerede Kongen af Danmark bolsjer. I dag er det mest duften af chokolade, som af og til undslipper fabrikken på Grenåvej, for bolsjeproduktionen er flyttet til Vejle.

Det er mange år siden den gamle Åkerman gravko opgav ånden. Fotograferet med HDR-teknik.
Attraktivt bymiljø

Er det hul ikke snart færdigt?

Forlader du Skødstrup ad Tronkærvej, står der en gammel gravko på venstre side af vejen lige efter Tronkærlund. Og det har der gjort i efterhånden mange år. Men hvor mange?

Tre partnere har overtaget Høghs Auto. Fra venstre er det Tomas Parsberg, Lars Christensen og Peter Lillienskov, der er daglig leder.
Erhverv

Svenden overtager Høghs Auto

Det er et velkendt ansigt, der har overtaget værkstedet hos Høghs Auto. Peter Lillienskov har arbejdet som svend i firmaet i ni år, og de seneste år har han været med til at styre virksomheden.