Søg
Close this search box.

Rosa er Danmarks bedste Tegne-Ninja

Alle børn tegner. Huse, prinsesser, fantasifigurer, biler, regnbuer og sol og stjerner. Kreativiteten slippes løs, når børn får farver og papir i hånden.
Og så er der nogle børn, der gør mere ved tegneriet end de fleste. De har altid en skitseblok parat, og de lever og ånder for at blive endnu dygtigere.
Sådan er 11-årige Rosa Kaltoft Vind, der bor i bofællesskabet Væksthuset på Engskovvej i Skødstrup. Hun kan tegne alle vegne, men sidder meget på sit værelse, hvor en stor palet af gode tegneredskaber er inden for rækkevidde. Her viser hun også sin skitsebog frem for journalisten og fotografen – og hold da op, hvor den bobler af fantasi, grundighed og talent.

På højt niveau
I juni fik hun beviset på, at hun ikke bare har en stor interesse, men at hun også befinder sig på et højt niveau.
Blandt fire finalister ved DM i tegning blev hun efter en hel dags tegnekonkurrencer valgt som Danmarks bedste Tegne-Ninja i aldersgruppen 9-13 år. Tegne-Ninja dækker over, at man er god til at tegne i fire kategorier – altså meget bredt.
Billedskolen på Horsens Kunstmuseum står bag en årlig tegnefestival, herunder DM i tegning. Rosas mor Sissel arbejder sammen med en, hvis barn har været med, det gav også Rosa lyst til at prøve.
”Vi sendte nogle tegninger ind i vinter, og jeg var da meget usikker på, om jeg var god nok. Men så blev jeg udvalgt! Under festivalen fik jeg forskellige opgaver, som jeg sad herhjemme og lavede. Til sidst mødtes Ninjaerne i Horsens, hvor vi tegnede i fire kategorier,” fortæller Rosa.
Regnede ikke med at vinde
Ninjaerne tegnede blandt andet med cirkler og ovaler, hvor en krop eller ansigt kan tegnes alene med cirkler og ovaler. Næste opgave: tegn med tape, dernæst characters (fantasi-personer), så en collage, og i finaledisciplinen kunne børnene ”tegn som du vil”, men med et teknisk ”benspænd”: kun en kuglepen måtte anvendes.

200807 Rosa Kaltoft Vind tegner 2  200807 Rosa Kaltoft Vind tegner 3  200807 Rosa Kaltoft Vind tegner 4
”Det gjorde det lidt sværere,” fortæller Rosa, der ellers var ret afslappet på dagen. ”For jeg regnede jo ikke med at vinde. De andre deltagere var virkelig gode,” som hun siger.
Men de point, hun samlede op i kategorierne, gjorde hende til samlet vinder og med toppoint i to af opgaverne.
”Det var rimelig meget wow-agtig, og jeg måtte bruge nogen tid på at suge det ind, at jeg nu var Danmarks bedste,” smiler Rosa.
Fremtiden?
Nu, et par måneder efter, funderer Rosa på, hvad den store udmærkelse kan bruges til. Bare 11 år gammel er der mange år endnu, før hun skal tage stilling til uddannelse, men hun kunne godt forestille sig et liv, hvor hun kan leve af at tegne. På den ene eller anden måde. Måske kan hun allerede nu sælge nogle af sine billeder via det sociale medie Instagram. Hun solgte for eksempel et billede til en fra bofællesskabet: ”Jeg fik 100 kroner for det, det var ret fedt!”
En ting er sikker: hun vil gerne stille op til DM igen. Og hun vil fortsætte med at tegne og male på seriøst plan.
Det er ikke nogen helt billig hobby, erkender hun. Gode tegneredskaber koster, men hun er så heldig, at hun ofte får dem som gaver fra familien.
Ikke så underligt elsker hun også faget billedkunst i skolen, som dog kun er på to lektioner om ugen.
”Jeg har også hørt, at faget ikke er med i de ældste klasser. Det er lidt træls!”
Til gengæld får hun god hjælp af sin storesøster.
”Hun er virkelig god,” fortæller Rosa.
”Hvordan bliver du inspireret til at tegne?”
”Jeg kigger meget på de billeder, der er på Pinterest, især mennesker. Så forsøger jeg at tegne dem, ikke sådan kopiere, men i min egen stil. Sådan med et twist.”

Tegne ninja rosa kaltoft vind facebook

Hvis du har lyst til at se flere af Rosas flotte billeder, end vi kan vise her, så find dem på Instagramprofilen by_mariposa.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 – dit lokale blad (september 2020)

Relaterede artikler

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

Billedet er fra en tidligere udveksling med Lions Skødstrup.
Børn og unge

Vil du med Lions på Udveksling

Lions Skødstrup er en del af Lions internationale Youth Camp and Exchange (YCE) program, som har til formål at udveksle unge og give dem en mulighed for at mødes med unge fra andre nationaliteter og kulturelle baggrunde i de lande, hvor Lions er repræsenteret. Vi søger netop nu kandidater for udsendelse i juli 2024.

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.