Søg
Close this search box.

Borgerprotester mod ny mobilmast

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Mobilselskabet 3 vil placere mobilmasten her på Ny Studstrupvej, tæt på Studstrups fodboldbaner.

Af Birger Agergaard

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen. Denne gang uden for selve byområdet, nemlig på Ny Studstrupvej, op mod fodboldbanerne. På de to år er højden på gittermasten i øvrigt steget fra 36 til 48 meter.

Men også det nye forslag er upopulært hos borgerne – i hvert fald at dømme efter en afstemning på Facebook. Nogle kunne godt acceptere placeringen, men et flertal af de godt 100 var imod.

I debatten blev blandt andet fremhævet:

”Vi har ikke problemer med mobildækningen. Og de andre mobilselskaber har sat master op på Studstrupværkets kedelbygning – så det kan 3 jo også bare gøre.”

Forslaget om Studstrupværket var også fremme i debatten for to år siden. Da gav 3’s tekniske direktør, Kim Christensen, et noget undvigende svar på det spørgsmål. Han svarede, at en placering på Studstrupværket vil give en mangelfuld dækning. Han sagde i øvrigt også, at andre mobilselskaber gerne må bruge 3’s mast.

Forslaget er i skrivende stund i høring hos Aarhus Kommune, og Studstrup Borgerforenings formand Louise Gjerlev Jensen har med sin bestyrelses godkendelse indgivet denne kommentar:

”Som formand for Borgerforeningen i Studstrup ønsker jeg på vegne af borgerne at gøre indsigelse mod opførelsen af en gittermast ved boldbanerne i Studstrup. Borgerne i Studstrup oplever ingen problemer med dækning på mobilnetværket og føler derfor intet behov for mobilmasten. Andre mobilmaster fra andre udbydere benytter Studstrupværkets bygninger til dette formål, og vi henviser til denne mulighed.”

Høringssvaret nævner også bekymringer for strålinger, som den nærliggende integrerede institution ”Studsen” kan blive udsat for.

Læs hele oktobernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen
Erhverv

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i Skødstrup.

Borgerinddrager Kristoffer Mølstrøm
Energi og miljø

Besøg af en boksepude

Det er ikke altid nemt at være i borgerinddrager Kristoffer Mølstrøms sko. Han skal tage imod mange verbale tæsk fra borgere, der i denne tid arbejder for at undgå eller flytte de vindmøller og solceller, der tænkes opført i 8541-området.

Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Byggeri og bolig

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)