Søg
Close this search box.

Den klarer vi!

Ti gange om året skal et nyt nummer af 8541 deles ud i samtlige 4200 postkasser i 8541-området. Det klarer 25 seje elever fra Skødstrup Skole.

omdelere 2020 blaa mandag farvekorrigeret

Nogle klassers klassekasser må tage til takke med frivillige indbetalinger, og hvad man kan skrabe ind ved klassens arrangementer. Andre er bedre stillet. Hvert kalenderår er det en 7. klasse (som i 2. halvår er blevet til en 8. klasse), som får tjansen med at uddele bladet 8541 til samtlige husstande i 8541-området. Sidste år blev det 7.A, der fik tjansen, fordi den har stået længst på venteliste. Det har indbragt 50.000 kroner i kølige kontanter, plus det løse for indstik og løse reklamer, og det hele er røget direkte i klassekassen og går ubeskåret til det fælles bedste.

Klassen blev delt
Det var i hvert fald planen. I år er det dog ikke gået helt som planlagt. Oprindeligt var det meningen, at klassen skulle have været på udveksling i Holland eller Polen, og så ville der jo være god brug for de ekstra penge. Men dels blev 7.A delt, og eleverne fordelt på fire parallelklasser, og dels fik coronaen spændt ben for udvekslingen.
Nåh, på blå mandag kan man jo altid godt bruge nogle lommepenge? På grund af coronaen blev klassens konfirmation rykket til 15. august, altså efter klassen var blevet delt. For at gøre en lang historie kort følger pengene fortsat den enkelte elev fra den gamle 7.A, der har været med til at uddele bladet, og som netop har sluttet af med at uddele december-nummeret, som du sidder med her.

Vil din klasse dele ud?
Hver elev har sin egen rute med 100-200 blade. Man får 200 blade, hvis man går mellem tætliggende rækkehuse. Hvor husene er mere spredt, får man tilsvarende færre blade. De fjerneste ruter, som fx Studstrup, kaldes ”forældreruter”, hvor forældrene hjælper. Eleverne har fem dage til at komme ud med bladene, så de kan få det til at passe ind med sport, lektier og andre gøremål, samt ikke mindst vejret. Derfor kommer bladene normalt ud i tørvejr. Og det er – ligesom resten af arrangementet – en win/win for såvel bladet 8541 som for klassen.
Ønsker jeres klasse at blive skrevet på de kommende års ventelister, kan I skrive en mail til redaktør Birger Agergaard på redaktor@8541.dk

Tekst og foto: Thomas Nykrog.
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (december 2020)

Relaterede artikler

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

Et udsnit af bogens forside
Børn og unge

Børnebog om klimaet

På en rejse gennem USA fik Studstrup-borgeren Jane Damgaard inspiration til at skrive en eventyrbog om klimaet – og hvordan vi mennesker har påvirket det negativt.

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.