GynKliniQ

190502 GynKliniQ Iben Munk 01 pp

Iben Munk står bag GynKliniQ, som er privat klinik i Skødstrup, hvor kvinder kan få hjælp med problemer med underlivet.

Allerede under sin uddannelse til fysioterapeut som 24-årig vidste Iben Munk, at hun ville arbejde med gynækologi. I dag er hun 57 og har klinik i FysioDanmarks hus på Bondehaven overfor lægehuset. I mellemtiden har hun blandt andet arbejdet med gynækologisk fysioterapi på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Gennem årene har hun undersøgt og hjulpet over 1000 kvinder.

En gynækologisk klinik er ikke udtryk for, at det offentlige sundhedssystem har svigtet. Den svarer lidt til en speciallægepraksis, hvor der er oparbejdet en massiv viden om et specialiseret emne.

”Mine specialer er urinvejsproblemer, de kvindelige kønsorganer, graviditet, samt fertilitet,” fortæller Iben, da vi møder hende i klinikken.

”Desuden er der her tale om private og tabubelagte emner. De fleste har nævnt deres problem overfor deres læge eller partner, men mange foretrækker alligevel at komme direkte til mig. Efter behandlingen kan jeg så videresende min journal til den praktiserende læge, hvis kvinden ønsker det. Kommer man med en henvisning fra sin læge, får man tilskud fra det offentlige, men selv hvis man kommer ind fra gaden, koster en konsultation ikke over 500 kroner.”

”En læge kan undersøge for sygdom, lave graviditetsprøve og den slags. Det kan jeg ikke. Jeg undersøger og udtaler mig som fysioterapeut om muskulaturen i bækkenet og vaginalt og rådgiver på den baggrund. Desuden har jeg en sexologisk videreuddannelse og kan hjælpe med fx at undgå smerter ved samleje. Jeg har desuden været på kursus i samtaleteknik. Det er vigtigt, for vi skal have hele problematikken belyst, før vi fortsætter til, hvordan kvinden rent praktisk kommer videre og får en bedre livskvalitet.”

Tid og ro til samtalen
Iben Munk prioriterer, at der er tid og ro til at fordybe sig. Det er vigtigt at få spurgt ind til alt relevant. Nogle gange er det ting, der har været skjult i årevis. Andre gange oplever hun, at kvinderne har søgt hjælp flere steder tidligere, uden at blive hjulpet tilstrækkeligt. Et par eksempler på kvinder, der er i konsultation for tiden, er unge kvinder, der oplever underlivsproblemer efter at have fået et barn. Andre kvinder har ikke fået gjort noget ved deres problemer tidligere, og de har nu spredt sig og generer dem på en række andre områder. Også dem kan Iben Munk hjælpe. Der er også eksempler på, at kvinder har ubehagelige følgevirkninger på operationer, som de dog med træning af deres muskulatur efter Ibens anvisninger kan slippe af med.

190502 GynKliniQ Iben Munk 02

GynKliniQ
Iben Munk kan træffes på tlf. 86 99 20 11 og mail ibenmunk@live.dk

Tekst og foto: Thomas Nykrog
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2019)

 

Relaterede artikler

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.