Søg
Close this search box.

Kender du sundhedsklinikken?

Sygeplejerske Anja Schwabach lægger an til en indsprøjtning. Det er et af tilbuddene i sundhedsklinikken – men husk at aftale det med egen læge først.
Sygeplejerske Anja Schwabach lægger an til en indsprøjtning. Det er et af tilbuddene i sundhedsklinikken – men husk at aftale det med egen læge først.

Af Birger Agergaard – Foto Thomas Nykrog

Behandling af sår – dosering af medicin – oplæring i selv at dosere medicin. Og den slags.

Det er, hvad sygeplejersker på Sundhedsklinikken på Folkehuset Skødstrup tilbyder borgerne i 8541. Og det er ikke forbeholdt ældre borgere, men kan benyttes af alle borgere, der har et sundhedsfagligt problem, som de har brug for hjælp til at håndtere.

Bladet 8541 har spurgt Kirsten Buur Hove, leder af Sundhedsenhed Hjortshøj, hvad der foregår inde bag døren til Sundhedsklinikken, som ligger først for i Folkehuset. I vores blad står der et telefonnummer til sundhedsklinikken, og trykker man det nummer, får man fat i kontoret i Hjortshøj. Sundhedsenheden dækker et større område i AarhusNord: Skæring, Skødstrup, Hjortshøj og Lystrup.

Det er et kommunalt tilbud. Men egentlig skal man starte med at kontakte egen læge, fortæller Kirsten Buur Hove.

”Når lægen har henvist, og det er vurderet, at indsatsen kan leveres i klinikken – så planlægges det konkret af sundhedsenheden i samarbejde med borgeren.”

Hun fortsætter:
”Sundhedsklinikken er ikke en aflastning for egen læge. Der er et tæt samarbejde med de praktiserende læger, som henviser borgere til en behandling efter sundhedsloven, og vi som kommune leverer. I sundhedsenheden afklarer og planlægger vi sammen med borgeren, om hjælpen skal foregå på klinikken eller i borgerens hjem.”

Hvad tager klinikken sig typisk af?
”Der kan være tale om mange forskellige sygeplejefaglige indsatser, som lægen vurderer, at kommunen kan levere. For eksempel behandling af sår, dosering af medicin, kateterlægning, oplæring af borgeren i selv at dosere medicin m.m.”

Læs hele juninummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Krop og sundhed

Jobbet som træner bragte ham til Skødstrup

”Jeg gør det, fordi det er sjovt. Flere af stamspillerne har været med i et par årtier, og der er et supergodt sammenhold,” siger Vagner Haunstrup, som træner eliteholdet i badminton

Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen
Erhverv

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i Skødstrup.

Områdeleder Helle Boel siger tak til Bastian for en flot indsamling.
Krop og sundhed

55.750 kr. fra 8541 til scleroseramte

Søndag den 10. september afviklede Scleroseforeningen sin årlige landsindsamling med det formål at indsamle penge til forskning i sclerose og sikre bedre livsvilkår for de ca. 18.200 danskere, der pt. er registreret som scleroseramte.