Luksus og social ulighed

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson

Af Birger Agergaard

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”

Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner. Bogen hedder Luxus og beskriver det voksende gab mellem dem, der kan leve luksuslivet, og dem, der ikke kan.

I bogen forelsker Saxo sig i klassens nye pige, Flora. Flora er fascineret af champagne, pools og penge. Noget, som Saxo ikke har. Men så får han en god ide, der både kan hjælpe ham med at charmere Flora og skaffe sin lillesøster et par nye sko uden huller. Ideen viser sig bare ikke at være helt skudsikker, og snart bliver Saxos nye luksusliv temmelig besværligt. 

”Før jeg tog springet og blev fuldtidsforfatter, arbejdede jeg som folkeskolelærer. Her oplevede jeg den sociale arv og ulighed helt tæt på. Jeg har undervist i klasser, hvor der var økonomiske lysår mellem eleverne,” fortæller Annie Bahnson.

Bogen fås i boghandelen, hos forlaget Saxo og ved to arrangementer, hvor der også præsenteres kjoler fra designer Charlotte Storm:

  • Tirsdag 14. november kl. 16.00-20.00, Capellavej 7 i Højbjerg
  • Lørdag 18. november kl. 13.00-16.00, Tronkærgårdsvej 270 i Skødstrup


Læs hele novembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.