Søg
Close this search box.

Luksus og social ulighed

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Bogen hedder Luxus og beskriver det voksende gab mellem dem, der kan leve luksuslivet, og dem, der ikke kan.

Af Birger Agergaard

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”

Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner. Bogen hedder Luxus og beskriver det voksende gab mellem dem, der kan leve luksuslivet, og dem, der ikke kan.

I bogen forelsker Saxo sig i klassens nye pige, Flora. Flora er fascineret af champagne, pools og penge. Noget, som Saxo ikke har. Men så får han en god ide, der både kan hjælpe ham med at charmere Flora og skaffe sin lillesøster et par nye sko uden huller. Ideen viser sig bare ikke at være helt skudsikker, og snart bliver Saxos nye luksusliv temmelig besværligt. 

”Før jeg tog springet og blev fuldtidsforfatter, arbejdede jeg som folkeskolelærer. Her oplevede jeg den sociale arv og ulighed helt tæt på. Jeg har undervist i klasser, hvor der var økonomiske lysår mellem eleverne,” fortæller Annie Bahnson.

Bogen fås i boghandelen, hos forlaget Saxo og ved to arrangementer, hvor der også præsenteres kjoler fra designer Charlotte Storm:

  • Tirsdag 14. november kl. 16.00-20.00, Capellavej 7 i Højbjerg
  • Lørdag 18. november kl. 13.00-16.00, Tronkærgårdsvej 270 i Skødstrup


Læs hele novembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.
Kultur

Hærværk mod busbobler

Flere af collage-værkerne i Skødstrups busbobler fik ikke lov at leve lang tid, før de blev udsat for hærværk.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.