Søg
Close this search box.

Ny vandrerute: Gå med Grundtvig

En temmelig lang rute, ja, men du møder til gengæld Grundtvig syv gange!
En temmelig lang rute, ja, men du møder til gengæld Grundtvig syv gange!

 

Af Birger Agergaard

Molsruten, Kulturringen, Margueritruten og nu også Højskoleruten!

Det er populært at cykle eller vandre i vores område, og de østjyske højskoler har også set lyset. De vil gerne have os til at blive klogere på området og reflektere, og derfor har de søsat 29 vandreruter i det østjyske, hvoraf en går igennem 8541. Ruterne går fra højskole til højskole.

Gå til hojskoleruten.dk og vælg den sorte prik nord for Hornslet – så får du ruten mellem Egå Højskole og Rønde Højskole. Den er pænt lang – 45 kilometer – så den tager nok nogle dage at komme igennem. Og reflektere i.

Tag smarttelefonen med på ruten og se små videoer undervejs. En app er udviklet til formålet.

Højskoleruten 2

Der er en del vandreruter her i området – her stien mellem Kaløvig Bådehavn og Studstrup. Den nye højskolerute ses nederst.

Det hele foregår i Grundtvigs ånd: reflektere, blive klogere på samfundet – og på dig selv! Derfor kaldes konceptet for Højskoleruten.

I vores område er der fortællinger fra Kaløvig Bådehavn og Vosnæs Pynt. Pynten kan man dog ikke komme helt frem til, med mindre man tager en afstikker fra ruten. Det skyldes en bæk mellem Havskov og Vosnæs Pynt.

Ruterne åbner officielt 1. april på Idrætshøjskolen, hvor højskolemanden mm. Bertel Haarder kigger forbi.

Læs hele aprilnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Energi og miljø

Godt nyt for Kalø Vig

Muslingefiskeriet med bundskrabende trawl i Kalø Vig har været massivt kritiseret. Næsten 3000 tons muslinger er hver sæson blevet skrabet op fra havbunden til skade