Søg
Close this search box.

Sokkehuset står endnu

Sokkehuset set fra Grenåvej.
Sokkehuset set fra Grenåvej.

Af Thomas Nykrog

Vores forsidehistorie i april 2022 var, at nu ville Sokkehuset efter 60 års tro tjeneste blive revet ned. Det blev det bare ikke. Hvad skete der?

Præcis som for et år siden står Sokkehuset i ensom majestæt på en stor, attraktiv grund ved Grenåvej med fin udsigt over bugten. Grunden ejes fortsat af VEM Byg i Holstebro, der fra starten havde planer om at nedrive den skimmelsvamp-angrebne og for længst nedlukkede institution og bygge rækkehuse til beboelse i stedet. Vi har benyttet årsdagen til at spørge firmaets direktør, Jonas Koldsø, om hvordan det går med planerne.

”Sagen ligger ved Aarhus kommune. Vi har endnu ikke fået byggetilladelsen i hus. Vi har en dialog om, hvor mange rækkehuse, der må bygges på grunden, og om hvilke materialer, der må bruges. Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvornår byggeriet kommer i gang, men vi planlægger at begynde nedrivningen af det eksisterende hus her i foråret”, fortæller han og tilføjer, at han tror, der vil blive tale om 4-5 rækkehuse.

Det var med andre ord ingen aprilsnar.

Læs hele aprilnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.

Billederne af ejendommen er taget den 4. april i år.
Byggeri og bolig

Byggemareridt III

Tekst og foto: Thomas Nykrog Så er det tredje gang på tre år, vi kan skrive en episode af føljetonen om nybyggeriet på Tronkærlund 28