Søg
Close this search box.

Nye plejeboliger til Skødstrup

Skødstrup-Løgten mangler både plejeboliger og seniorboliger. Plejehjemmet Kløvervangen, som er selvejende og en afdeling under AlmenBo Aarhus, vil gerne bygge begge dele, og det forhandler boligforeningen nu med Aarhus Kommune om.
Men man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man ønsker en af boligerne. Foreløbig er sagen under afklaring i kommunen, og derefter skal der udarbejdes en lokalplan for projektet.
Plejehjemmets leder Erland Alstrup fortæller, at der er et stort behov, og at ønsket har været der i flere år fra plejehjemmet og boligforeningen bag. I dag er der 60 plejeboliger og 31 ældreboliger/ beskyttede boliger. De fleste ligger som rækkehuse ved siden af plejehjemmet, resten ligger i parterre (etagen under stueplan).
”Sagen har kørt i flere år. Der har været talt om 16-20 plejeboliger, og boligforeningen ønsker også at bygge 10 almene seniorboliger, eller +55-boliger, som vi også kan kalde dem. Der er indsendt skitser til kommunen, og det er der, sagen står nu,” forklarer Erland Alstrup.
AlmenBo Aarhus har foreslået, at de op til 30 boliger kan bygges bag ældreboligerne/de beskyttede boliger, op mod det grønne areal bag Kløvervangen. Byggeriet skal forbindes til selve plejehjemmet.

Kløvervangen luftfoto kopier

Tæt på dagligvarer og tog
AlmenBo Aarhus vurderer, at der er et stort behov for også seniorboliger, og der er i flere år arbejdet med en placering. Der har været flere møder med fællesrådets ældreudvalg om det.
”Vi foreslår kommunen, at de bygges her ved Kløvervangen. Vi mener, at placeringen er god – det er tæt på togforbindelse, dagligvarer og lægehus,” siger Erland Alstrup.
I Aarhus Kommune er det byplanlægger Helle Kallesø, der er sagsbehandler på projektet. Hun erkender, at der er mange ventende lokalplansager i kommunen, så byggeriet er ikke lige om hjørnet.
”Vi skal også have en ny skitse fra boligforeningen. Vi har kun set en ældre skitse, og vi har bedt om en ny. Den skal også vise, om der er plads til 30 boliger på arealet,” siger Helle Kallesø.

Tekst og foto Birger Agergaard

 Læs flere artikler fra 8541 -dit lokale blad her

Relaterede artikler

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.