Søg
Close this search box.

Presset stiger på skolen

I byrådets vedtagne budget er der en rammebesparelse på skoleområdet på 4,8 mio. kr. i både 2021 og 2022. Besparelserne skal fordeles forholdsmæssigt på byens 46 skoler, der skal have reduceret budgetterne med 0,3 pct. Omkring 105.000 kr. svarer det til om året pr. skole i gennemsnit.

Det synes måske ikke af meget på den største skole i Aarhus, som også er udfordret af stigende elevtal og det generelle pres på folkeskolens økonomi. Der fjernes ”blot” en lejrtur her og en anden aktivitet der, men det gør ikke noget godt for folkeskolen.

Småbørnsprognosen er stigende i 8541, og antallet i børnehavealderen er ligeledes stigende fra 2018 og de næste fire år, så der kan forudses seks børnehaveklasser hvert år i de kommende år. I 2018 er der 6 klasser på 1., 2, 3. og 4 klassetrin, så inden for få år er der 6 klasser på næsten alle klassetrin på Skødstrup Skole. Udbygning af indskoling og SFO blev færdig i juni 2017, men nu stiger presset på mellemtrin og udskoling samtidig med, at klubben er flyttet ind på skolens matrikel.

Med det stigende børnetal og pres på alle årgange er der behov for yderligere en skole eller en nybygget afdeling til Skødstrup Skole i nærheden af den eksisterende så der skabes synergi i forhold til nuværende bygninger, sportsanlæg og udendørs arealer. Det giver mulighed for at fokusere og specialisere udskolingsårgangene for større motivation.

Af Inger Thranholm og Lisbeth Lauersen, formand og næstformand for Skødstrup Fællesråd

Relaterede artikler

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været

Der var blomster på første arbejdsdag fra viceskoleleder Marianne Bach til Søren Skalkhøj Petersen.
Skole og institutioner

Skolevikaren fastansættes

Af Birger Agergaard Som det er sket før, er en vikarierende skoleleder blevet fastansat leder. Det skete med Henrik Kallestrup, og nu er det også

Søren Skalkhøj Petersen kan let kendes på skiltet ”Ny på skolen”.
Skole og institutioner

Ny på skolen

Tekst og foto Katrine Scamuzzi, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole Vi er så heldige, at vi har fået Søren Skalkhøj Petersen på udlån fra en anden skole.