Søg
Close this search box.

Skaterpark ved Søndersø

Skaterforeningen tog sig den frihed at manipulere disse tre personer ind på skaterfotos: Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, borgmester Jacob Bundsgaard og Aase Pedersen fra Skødstrup Fællesråd.
Skaterforeningen tog sig den frihed at manipulere disse tre personer ind på skaterfotos: Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, borgmester Jacob Bundsgaard og Aase Pedersen fra Skødstrup Fællesråd.

Af: Sebastian Rosenberg Lenda, fmd. for Skødstrup Park Riders, og Aase Pedersen, Skødstrup Fællesråd

Vi har i mange år arbejdet for at få flere muligheder for aktiviteter i Løgten-Skødstrup. I Løgten-Skødstrup har vi 9.771 borgere, hvoraf 2.567 er børn og unge. Ønsket har blandt mange været at få etableret en skaterpark til Skødstrup og omegn.

Vores mål er at ramme alle aldre og familiekonstellationer, hvor det i forbindelse med andre tiltag i området vil være med til at byde på sjov, oplevelser og små fredelige oaser for både børn, unge, voksne og seniorer. Et fælles samlingspunkt som ikke eksisterer i dag. De unge mangler et sted med aktiviteter i stedet for at hænge ud om aftenen på børnehavernes legepladser, på skolen og andre knapt så gode steder.

Skaterkulturen har ændret sig og er blevet mere organiseret og anerkendt. Det er endvidere blevet en olympisk disciplin, hvor Danmark bl.a. havde en deltager med ved OL i Tokyo i 2021. Det kunne da være interessant hvis der også kom en deltager fra Skødstrup Park Riders til et kommende OL!

Positive møder
At få etableret en skaterpark er en lang og sej proces og kræver tålmodighed. Skatergruppen som sammen med Skødstrup Fællesråd arbejder med at få etableret en skaterpark, har dannet en forening Skødstrup Park Riders, som sammen med Fritid-Kultur-Sport under Skødstrup Fællesråd arbejder videre med planerne om etablering af skaterparken.

Vi havde i august 2021 møde med rådmanden for Teknik og Miljø, som var positiv. I oktober 2021 havde vi møde med fagpersoner i Teknik og Miljø, også meget positivt. I januar 2022 havde vi møde med jordejerne angående arealerne ved Søndersø, også positivt. I maj 2022 havde vi møde med rådmanden for Kultur og Borgerservice, også positivt.

Det næste der skal ske er, at vi skal have møde med fagpersoner for Kultur og Borgerservice, som skal hjælpe os på vej. Derudover skal vi have møde med Innovation og Medborgerskab under borgmesterens afdeling vedrørende crowdfunding.

For os virker alle positive og vil hjælpe, så vi begynder at tro på projektet.

Vi er også i den situation, at Aarhus Kommune har besluttet at der skal være mere fokus på oplandet (som Løgten-Skødstrup jo er), også når det handler om kultur, sport og fritid. Der er i 2023 afsat ekstra midler til fritidsaktiviteter, som vi naturligvis også håber at få del i.

Vedrørende beliggenhed af skaterparken er der taget hensyn til evt. støj- og lysgener for andre beboere, idet skaterparken placeres nederst ved siden af Søndersø (imellem Grenåvej og motorvejen). Desuden planlægges træer og anden beplantning rundt om hver bane.

Derudover har vi etableret en Facebookgruppe, hvor det også er muligt at følge os. Gruppens navn er: Skødstrup Park Riders.

Læs hele juninummeret 2022 på pdf

 

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Nyt: Kvindefodbold i Skødstrup

Af Margrethe Krogh Thusgaard. Foto Thomas Nykrog Hver torsdag aften mødes en flok unge kvinder på græsbanerne bag Skødstrup Skoles legeplads for at spille fodbold.

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

Krop og sundhed

Jobbet som træner bragte ham til Skødstrup

”Jeg gør det, fordi det er sjovt. Flere af stamspillerne har været med i et par årtier, og der er et supergodt sammenhold,” siger Vagner Haunstrup, som træner eliteholdet i badminton