Søg
Close this search box.

Skødstrup Gymnastik

Gode råd til sæsonstart

Start første time med at afstemme forventninger og fortælle, hvad der skal ske i løbet af sæsonen, så gymnasterne har noget at forholde – og glæde sig til.

Forklar hvordan du underviser, fx: om du bruger små serier i opvarmningen, så der er genkendelighed, når I senere øver opvisningsprogram

hvordan du ‘samler flokken’/får opmærksomhed i salen, når der er ‘gang i den’ (råb, fløjte osv.)

På børneholdene kan du evt. sende en seddel med forældrene hjem, hvor du fortæller om din undervisning, dine forventninger og med praktisk information (fx skal håret være sat op, om børnene må have vand med, hvor forældrene skal opholde sig, mens børnene laver gymnastik osv.). Du kan evt. finde inspiration i og klippe-klistre fra bestyrelsens skriv om “Samvær i Skødstrup Gymnastik”, som findes på hjemmesiden under ‘Medlemsinfo’.

Brug god tid på opvarmning og udstrækning, især først på sæsonen. Har du haft holdet før, kan du evt. genbruge opvarmningsprogram eller seriebidder fra sidste år, så gymnasterne ikke bliver introduceret for en masse nyt på én gang. Husk dog altid at være opmærksom på nye gymnaster, så de ikke bliver ‘hægtet af’ og føler sig udenfor 

Hvis du planlægger sociale arrangementer (fx caféaftener, juleafslutning) så reklamér for det fra sæsonstart. Måske er der stemning for at nogle gymnaster arrangerer noget sjovt for holdet.

Brug gerne lege, der kan sætte gang i lattermuskerne og styrke det sociale sammenhold.