Søg
Close this search box.

Vi ELSKER pakker

Uddeler Per Hermansen har folk ansat, der udelukkende håndterer pakker, men han giver også gerne selv en hånd med, når der er travlt.
Uddeler Per Hermansen har folk ansat, der udelukkende håndterer pakker, men han giver også gerne selv en hånd med, når der er travlt.

Tekst og foto: Thomas Nykrog

8541-området har for alvor taget nethandlen til sig. Med over 60.000 distribuerede pakker om året er Dagli’Brugsen i Skødstrup en af Østjyllands største pakkecentraler. Her viser uddeler Per Hermansen rundt og kommer med tips til at komme nemt og sikkert hjem med de rigtige pakker.

Den billigste (og nogle gange eneste) mulighed for at få net-købene i hus, er at få varerne sendt til den lokale pakkeudlevering. Og i mange er det tilfælde Dagli’Brugsen i Skødstrup. Dagli’Brugsen formidler pakker for Postnord, GLS og Bring. I 2021 blev det til over 60.000 pakker, og i år bliver det nok endnu flere. Uddeler Per Hermansen har været en del af udviklingen i de seneste syv år. Han fortæller, at udviklingen er kommet i ryk, men at den gennemsnitlige stigning i antallet af udleverede pakker ligger på omkring 20 procent årligt.

Pers tips
Med så mange pakker i ryggen har Per naturligvis et par tips til, hvordan du nemt og sikkert får dine pakker med hjem:

”Det er præcis som at køre bil,” siger han. ”Du skal være klar til at køre, inden du starter. Sådan er det også, når man skal hente pakker.”

  • Medbring sms samt ID.
  • Husk de sidste fire cifre i pakkenummeret.
  • Skal du hente flere pakker, så skriv de sidste fire cifre for hver pakke ned på et stykke papir.
  • Tjek, at du har fået den rigtige pakke udleveret.
  • Når alt er ok, så slet sms’en. Så risikerer du ikke at opgive et gammelt pakkenummer næste gang.

Vil du gøre dagens gode gerning, så hent din pakke samme dag den kommer. Luft på hylderne gør de unge medarbejderes dag en hel del nemmere.

211214 DagligBrugsen pakkelager 02

Hver dag kommer der nye pakker, og de skal manuelt sorteres op på reolerne. Det er meget nemmere, hvis der er god plads. Jul og Black Friday er ikke overraskende de perioder, hvor der er allermest tryk på. 

Apropos…
…de unge medarbejdere, så får de slæbt nogle kilo i løbet af en arbejdsdag. Vægtgrænsen for en pakke sendt på denne måde er i dag 20 kilo, men den bør sættes ned til 15 kilo, mener Per Simonsen. Også fordi arbejdsmiljøreglerne siger, at en ung medarbejder ikke må løfte mere. Heldigvis vejer langt de fleste pakker væsentligt mindre.

Det kan dog også køre i den anden grøft, hvis nogen ved afsendelsen kommer til at sætte et kryds det forkerte sted. Den foreløbige rekord var, da et kurerfirma læssede en hjørnesofa af, som de mente, at kunden selv skulle hente og bakse hjem fra Dagli’Brugsen.

Om fem år?
Selvom han er postmester på en så travl pakkeudleveringsbutik, har Per alligevel en nuanceret holdning til nethandel: ”På den ene side ønskede min datter sig en bestemt model og farve Adidas-sko,” fortæller han. ”Jeg gik forgæves i fire forretninger, før jeg tog hjem, fandt dem på nettet og fik dem bestilt. Det hele tog ti minutter, og dagen efter havde jeg dem i hånden. På den anden side kan jeg godt være bekymret for de fysiske butikkers fremtid. Om fem år er det ikke godt at vide, hvordan bybilledet ser ud, sådan som udviklingen går. Vi kan blive et fattigere samfund.”

Også når man spørger, hvorfor Dagli’Brugsen er gået all-in som pakkebutik, overrasker Per: ”Vi får ganske vist lidt for at håndtere pakkerne, og det betyder også noget, at flere lærer butikken at kende,” fortæller han, ”Men vi gør det først og fremmest for at hjælpe lokalsamfundet”.  

Et eksempel på service så vi op til jul: Her var der ekstra pres på nethandlen. I Aarhus midtby kunne man nogle steder få lov at vente i kø på sine pakker i over to timer. I Skødstrup åbnede man vareindleveringen på bygningens modsatte side. Her gik kunderne så ind, fik deres pakke udleveret og fortsatte tværs gennem lageret og videre ud gennem butikken uden at skulle passere de andre ventende kunder. Idéen var så god og corona-venlig, at både GLS og Postnord var ude at tage billeder og anbefale idéen til andre udleveringssteder.

Og alle gode idéer er velkomne. Holder Pers prognose, vil der i år blive båret langt over 70.000 pakker gennem Dagli’Brugsen i Skødstrup.

Vidste du, at…

  • Du kan også sende pakker fra Dagli’Brugsen. Hjemmefra bruger du firmaets hjemmeside til at bestille forsendelsen. Her får du et link eller QR-kode, afhængigt af firma. Herfra kan Dagli’Brugsen printe den nødvendige pakkelabel og sende pakken.
  • Pakkehåndtering er åben 7:30 – 19:30, altså ikke i hele Dagli’Brugsens åbningstid.
  • Den sms, der fortæller dig, at pakken er klar, kommer fra Dagli’Brugsen. I det sekund pakken scannes ind på lageret, afsendes sms’en automatisk.

Læs mere i februarnummeret af 8541

Relaterede artikler

Inga Bredahl i sit værksted i Løgten
Erhverv

Farvel og tak!

En epoke slutter, når Inga lukker. Det har desværre ikke været muligt at finde en ny skrædder til at drive virksomheden videre, selvom der altid har været nok at lave.

Cykelværksted. Cykelsmeden reparerer en ophængt orange cykel
Erhverv

Han fikser alle slags cykler

DinCykelservice.dk tilbyder flere former for service, som andre cykelværksteder ikke gør. For eksempel henter og afleverer han gratis cykler i Skødstrup, Hjortshøj, Egå og Hornslet, hvis

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.